28.11.11

Happy birthday

Minke is gister 1 geworden en ik heb haar allereerste verjaardagshoedje gemaakt.
Ze heeft m precies 2 seconden op gehad, niet lang genoeg voor de foto...

20.11.11

Collette Bream

Ik dacht ik sluit het weekend af met een kleine selectie van de collectie van Colette Bream. Haar te gekke producten zijn te koop op Etsy.




19.11.11

Lammers en Lammers

Overal kom ik de schitterende keramische popjes tegen, maar van wie zijn ze nu toch? Wat blijkt, ze zijn van het ontwerpersduo Lammers en Lammers uit Haarlem. Ze ontwerpen opvallende sieraden gemaakt van keramiek. De popjes kwam ik tegen bij Store without a home, maar ze zijn ook te koop bij Friday Next.

Shoppen

Ik heb al een paar dagen geen items kunnen posten, door alle fotoshoots ben ik weinig op mijn werkplekje geweest deze week. We hebben geweldige beelden gemaakt van kindjes en baby's, samen met Rolinda Windhorst. Het resultaat van de shoots krijgen jullie natuurlijk te zien op www.stijlbloem.nl zodra de productie is gepubliceerd.

Ik probeer komende week tussendoor wat mooie items te posten van de geweldige leuke shopjes die ik weer ben tegengekomen tijdens het shoppen voor deze producties.

13.11.11

Elke van den Berg

Elke van den Berg is een ontwerpster die je in de gaten moet houden. Op de Dutch Design Week presenteerde ze haar kannen voor water, thee, koffie en limonade. Deze kannen verdienen wel een heel speciaal plekje in de keuken. Het liefst in mijn keuken, want ik vind ze echt te gek.

Elke maakt nog veel meer esthetische producten met schitterende kleurencombinaties. Elke van den Berg

10.11.11

Een nieuw avontuur

Ik was op zoek naar de pom-poms die je nu overal ziet, deze zijn van Omstebeurt, een geweldig papierwarenhuis met een eigen fabriekje.
Martine verkoopt haar spullen bij eennieuwavontuur.com. Ze verkoopt naast de pom-poms geweldige spulletjes, posters van grafisch ontwerpsters, de mooiste stationary, stempels, stickers en boeken over DIY. Ik koop vanaf nu al mijn kadootjes hier!

9.11.11

8.11.11

Wovenplay

Zo mooi... Ik ben inspiratie aan het opdoen voor een eigen filmpje voor de 1e verjaardag van mijn dochtertje. 1 jaar Minke in 5 minuten, best lastig. Ik hoop dat het mooi wordt en ik het hier kan laten zien. Keep you posted!

6.11.11

Piet Hein Eek

Het pand op Strijp-R van Piet Hein Eek in Eindhoven is de place to be. De bekende ontwerper heeft in 1 pand alles samengebracht wat een mens nodig kan hebben. En van al die verschillende dingen alleen het beste en het mooiste! Piet Hein Eek werkt samen met andere ontwerpers en verkoopt de mooiste dingen in de winkel, dus niet alleen de ontwerpen van zijn eigen hand. Blijf ook even lunchen, eten, of borrelen, want het eten is heerlijk bourgondisch en het restaurant, daar moet je geweest zijn!






♥ Bio Buttons

De ontwerpers Femke Roefs en Leoni Werle hebben samen de Bio Buttons ontworpen. Ze verkochten de buttons tijdens de DDW en ik heb er eentje aangeschaft voor slechts 5 euro. Een mooi accessoire voor mijn jas. Wil jij ook zo'n unieke button, mail dan even naar Femke Roefs, ze zijn van plan om er nog veel meer te maken. 



1.11.11

Cabinets of curiosity

Veel moois gezien op de Dutch Design Week vorige week. Eindhoven zit bomvol (jong) talent tijdens de DDW! De Cabinets of curiosity in Zona Ventura was een bijzondere expositie van 4 ontwerpers die hun speciale objecten gezamenlijk presenteerden. Lenneke Wispelwey, Paula Arntzen, Jorine Oosterhoff en Buro Jet.

Inside Design

In de vorige posts over Inside Design Amsterdam heb ik al het Elle d'Eco hotel, Het groeien der dingen, Natura Morte van Nienke Sybrandy, The Exchange en Usuals laten zien, maar er was veel meer, nieuwe ontwerpen, design, kleur, trends en producten en heel veel ander moois. Het thema dit jaar was water, wind en duurzaamheid. En dat zag je overal terug, windmolens van Tweelink, de vloot gerecyclede flessenbootjes van Floris Hovers en heel veel ecodesign.

Ontwerpers: Pepe Heykoop, Isabel Valdes, 
Debbie Wijskamp, Katinka Lampe, 
Mandy Vera de Vries, Studio Parade





















Pop-up gallery van Studio Aandacht, atelier
wordt minimuseum met nieuw design van
jonge ontwerpers. Bankje (Pepe Heykoop)

Kranthout Onwerplabel Vij5
Ontwerp: Greetje van Tiem

























Carl Hansen & Son 



Slowwood, 100% Fryske ambacht























Jeroen Wand
























Scholten & Baijings, Amsterdam Armoire
voor Zuiderzee Museum

























Jo Meesters met Audax Textiellab Tilburg 
























Spoinq nieuw Nederlands meubelmerk!


De flessenbootjes van Floris Hovers
















Elle d'Eco hotel

Het is alweer even terug maar Inside Design Amsterdam was geweldig, op de fiets over het eiland met dat heerlijke weer was te gek. Het thema dit jaar was water, wind en duurzaamheid. En dat zag je overal terug, windmolens van Tweelink, de vloot gerecyclede flessenbootjes van Floris Hovers en heel veel ecodesign. De hotspot op Inside Design was het pop up designverblijf van Elle Decoration zelf, ingericht samen met stylingbureau Kamer 465.

Merken en ontwerpers: Vij5, Supercyclers, Bureau Baggerman, Palau, Emeco, Jo Meesters, Studio Niels & Sven, NGispeN, De Vorm, Marcel Wanders, SlowWood, Pilat&Pilat, Loll Designs, Bok, Mrs. Me, Kvadrat, Innofa, De Ploeg, Piet Hein Eek