10.4.12

Styling diy

Ik hoop dat jullie een mooie Pasen hebben gehad. Ik heb met de familie paaseitjes gezocht in de tuin. Het was heerlijk om te zien hoe Minke voor het eerst haar mandje vulde met paaseitjes, met een beetje hulp van papa en mama.

Deze week begin ik met een productie die Stijlbloem heeft gemaakt voor het Lentenummer van Knippie, wat nu uit is. Speciaal voor deze productie heb ik een kartonboom gemaakt. Die je best makkelijk zelf kan maken en tegen de wand kan plakken in de kinderkamer. Hieronder een korte werkbeschrijving.

Verzamel zoveel mogelijk soorten karton in verschillende kleuren. Probeer veel soorten kleuren en structuren te verzamelen en te maken. Als je bijvoorbeeld het bovenste laagje papier van karton aftrekt, krijg je een kartelpatroon. Per karton is het kartelpatroon verschillend. 
Teken de stam, takken, zijtakken en blaadjes en knip ze uit. Zorg dat je genoeg blaadjes hebt om de boom te vullen, rond de 70 blaadjes. Bevestig de stam en grote takken met behanglijm tegen de muur. Scheur en knip de bedekking van de stam en de takken en plak deze op met permanente lijm. Plak daarna de zijtakken en blaadjes op de takken. Succes en veel diy-plezier!  

Fotografie: Rolinda Windhorst 
Kindjes: Fay en Lorenzo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten