28.1.13

DIY interieur

Nu bijna 1,5 jaar geleden schreef ik mijn eerste blogpagina. Ik vond het nog leuker dan ik had verwacht. I love blogging, maar ik ben ook gek op mijn werk. Mijn agenda staat nog steeds bomvol met stylingopdrachten en daar ben ik superblij mee. Mijn blog zal nog even moeten wachten op rustigere tijden.....

Voor nu een mooie DIY-productie die ik voor Ariadne at Home heb gemaakt, nu in het februari nummer (ook op de cover....yoehoe!!). Voor de nodige voorjaarsinspiratie. Tot schrijfs, tot gauw.....

Love, Stijlbloem

Styling: Fleur Spronk/Stijlbloem
Fotografie: Rolinda Windhorst 
Ariadne at Home


(Een uitgebreide diy werkomschrijving vind je onder de beelden en op de website van Ariadne at Home)DIY werkbeschrijving

1. Verrassende deur
Haal het bovenste paneel uit de deur door de latjes aan een kant voorzichtig te verwijderen. Laat 2 stukken glas van een dikte van 2 mm op maat snijden. Leg de deur plat op de grond zodat je de glasplaat er in kan leggen. Spuit eerst wat glasseal in de hoeken en leg dan de eerste glasplaat in de deur. Plaats een veldbloem, die al enige weken heeft gedroogd in een boek, op de glasplaat en leg de tweede glasplaat op de eerste. Spuit weer wat glasseal in de hoeken en bevestig de latjes weer op de deur.

2. Dierbaar muurtje
Gebruik een simpele sierlijst van de bouwmarkt en maak een lijst op de muur. Deze lijst is gemaakt op 50x70cm. Snijdt de sierlijst in verstek, dat is het mooist. Verf de muur met de sierlijst in 1 kleur. De kleur van deze muur is Delicate Sienna van Flexa Pure.

3. Behanglagen bloemstilleven
Behang je muur met een mooi bloemenbehang. Knip een bloem uit het behang en plak deze met een kwastje met behanglijm of vernislijm op de achterkant van een (vintage) behang. Dan knip je de bloem weer uit, maar dan wat ruimer. Op deze manier krijg je een mooi laagjes effect en dieptewerking. Plak dan de bloem op een ander leuk (vintage) behang, effen of met een klein printje. Daaroverheen komt een passpartout van behang met daarover weer een lijst van behang. Hiervoor is gekozen voor een vintage behang met een klein bloemetje. 


4. Papieren nisje
Knip een lijst van een karton van ongeveer 10 cm rondom de binnenmaat van het nisje. Plak daarop het behang en krantenpapier met vernislijm of behanglijm. Hier hebben we bloemen gemaakt van krantenpapier, maar je kunt ook banen maken of andere vormen. 

5. Kijkdoostafereeltjes
Kijkdoosjes: gebruk een lange houten lat van de bouwmarkt en zaag 20 latjes af op 10 of maximaal 15 cm voor 5 kijkdoosjes. Voor de achterkant gebruik je een timmerplaat van 3 mm dik of dunner, deze laat je bij de bouwmarkt op maat zagen. Je kunt eventueel ook stevig karton gebruiken. Beplak de achterkantjes met verschillende soorten mooi papier of behang en zet de doosjes in elkaar met kleine spijkertjes. Bevestig aan de achterkant een schilderijhaaknagel. 

6. Transparante lijst
Schrijf met een speciale glasstift in de kleur grijs een mooie tekst op het raam. (de stift is weer te verwijderen met terpetine). Maak eromheen wat gekleurde bloemetjes met verf met behulp van een klein kwastje. Verzamel mooie kaartjes of print mooie kaartjes uit en hang ze aan zijdelint en maskingtape in het raamkozijn.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke blog heb je toch! En wat een ongelofelijk leuke postst.
    Jammer dat ik je nu pas ontdek! Maar dat is een heel goed excuus om je blog eens op mijn gemak door te lezen en mij te laten verrassen en inspireren :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een heel leuk blog! Zeer interessante posts ook. Ik heb dankzij dit blog in ieder geval inspiratie opgedaan, die ik in de toekomst dan ook ga gebruiken voor mijn interieur!

    BeantwoordenVerwijderen