3.5.13

Tentjes voor kids

'Op avontuur in eigen huis', 4x kamperen. De leukste tentjes maak je met behulp van de eettafel, een droogrek, een bed of een stok met een stuk touw. Je kunt deze tentjes ook heel goed buiten maken, met de tuintafel, aan de boom en op het gras.

De werkbeschrijving vind je onder de beelden.

Ontwerp + Styling: Fleur Spronk
Assistent styling: Roosmarijn Jonker
Uitvoering tenten: Meta Poulain
Fotografie: Rolinda Windhorst

 Stijlbloem


Werkbeschrijving tentjes 
Wigwam 
Maak een tentje van 5 simpele houten stokken en witte stof. Meet een stuk stof van 250 breed en 225 hoog, rond de hoeken af en lock de stof rondom af met een grove locknaad voor een mooi Indianeneffect. Zet de stokken neer en bind ze bovenin vast met touw. Drapeer de stof over de stokken en bindt deze bovenin vast met dik blank touw. Leg in de tent een kleed van schapenvellen met de gladde kant boven of naai oude schapenvellen aan elkaar.

Bostentje
Maak een bostentje van een droogrek. Zet het wasrek neer en noteer de maten. Meet een leuke camouflagestof op voor de zijkanten, achterkant en voorkant van het wasrek. Meet overal het langste gedeelte, inclusief de latten die uitsteken. Maak het midden, de achterkant en de voorkant los van elkaar en naai deze later vast. Maak een driehoekraampje aan de achterkant en naai deze vast met keperband. Maak zakjes waar je leuke spulletjes in kan bewaren. Versier de tent met een leuke grote stip aan de zijkant.

Tuinhuisje
Maak een tuinhuis van de eettafel. Noteer de maten van de tafel, tel er een cm bij, zodat de stof goed over de hoeken van de tafel valt. Kies leuke bloemenstof met een groot bloemenpatroon. Maak 5 lappen stof, 1 voor het blad, 2 identieke voor de lange zijkanten en 2 identieke voor de korte zijkanten. Naai de lappen stof zo aan elkaar dat deze over de tafel kan worden gelegd, zet rondom een mooi gehaakt kant vast. Maak de deurtjes en ramen met keperband. Gebruik een leuke vintage bloemenstof met kleine bloemetjes die een beetje doorschijnt voor de deurtjes. Naai de deuren van boven vast en bevestig 2 lintjes of touwtjes erop om op te rollen. Bevestig een valletje aan de binnenkant achter het raam. Ook hier is het leuk om een zakjes te maken aan de binnenkant van de tent om plantenbakjes in te zetten. Een zakje maak je eenvoudig m.b.v. 2 lappen stof.

Bedtentje
Maak een nomadententje op bed. Alles wat je nodig hebt is een stok, touw en stof. Gebruik stof van minimaal 120cm breed en 200 cm lang. Maak in zoom in het midden van de stof, hier kan de lat in rusten. De stok steekt aan weerszijde 5cm uit, zodat hier gemakkelijk een touw omheen kan worden gebonden om de tent te bevestigen. Wij hebben de tent hier bevestigd aan een haak aan de muur. Maak een vakkenzak waar je de knuffeldieren in hangt en naai deze vast of bevestig de zak met klittenband.  

2 opmerkingen:

  1. Net jouw blog ontdekt via Paulina Arcklin haar blog! Wat leuk al die tentjes en kinderen vinden het geweldig! Zelf hebben we zo'n mooie met bamboe, maar het idee met het wasrek vind ik ook heel gaaf :)!
    Groetjes, Margreet
    http://ouiouistudio.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. What a pretty blog! I absolutely adore your blog with all the delightful styling and photography. I'm a new follower! :)

    BeantwoordenVerwijderen