14.10.13

Reisgeluk bewaren

Heb je nog een beetje heimwee naar de zomer en wil je je reisgeluk nog even vasthouden. Dat bijzondere terras, die wandeling langs de rivier..... Je bent weer terug met je vakantievondsten en herinneringen achter glas, aan een ketting of in een zakje.

Veel diy-plezier

Fleur

styling: Fleur Spronk
fotografie: Rolinda Windhorst
gepubliceerd in: Ariadne at Home


Werkbeschrijving
1. Veilig thuis
Stolp wordt voorraadpot met een stilleven van je vakantieherinneringen. Maak een kussentje in de stolp van foam bekleed met stof, zodat je de prikkers er in kunt steken. 
2. Pop-up hotelkamer
De pop-up hotelkamer is helemaal gemaakt van een tijdschrift. Een opstaande kant is de bovenkant van het tijdschrift. De andere kant is de onderkant van het tijdschrift dat ertegenaan is geplakt. Scheur de mooiste pagina’s uit het tijdschrift en knip een miniatuur deur, bed, kastje en lamp zoals je favoriete hotelkamer eruit ziet. 
3. Herinneringen aan Wenen
Deze prachtige lijstjes en doosjes kun je kopen bij Deens.nl 
4. Rondreis in een lijstje
Print een mooie kaart van je vakantieland op transferpapier voor textiel. Knip de kaart uit en strijk deze op een wit katoen. Vul de kaart op en naai hem rondom vast als een kussentje. Plak behang in de lijst m.b.v. spuitlijm en schilder de lijst in een mooi kleurtje. Hier heb ik de kleur Setting Plaster van Farrow&Ball gebruikt. Bevestig het kussentje in het midden van de lijst. Knip kleine etiketjes uit cremekleurig karton en teken er een omlijsting in met zwarte pen. Schrijf op het onderste etiket het land en jaartal en bevestig onder het etiketje wat foam zodat deze naar voren komt. Op de andere etiketjes schrijf je de meest bijzondere plekken waar je bent geweest, prik ze met mooie naaldjes op de juiste plek op de kaart. 
5. Souvenirs van de natuur
Knip 2 lapjes stof en naai ze aan elkaar met een simpele steek. Zoek/maak mooie afbeeldingen en print ze op transferpapier voor textiel. Knip de afbeelding precies langs de randjes uit en strijk het op het zakje. Dit geldt hetzelfde voor de tekst. Zet de tekst op de zakjes van wat erin zit. Let goed op dat je de tekst in spiegelbeeld print.
6. Verre liefdes
Deze vitrine is te koop bij een van de leukste winkels in Haarlem, Sjakie's. 
7. Bedelketting van mini-vondsten
Verzamel je meest dierbare kleine souvenirs en hang ze aan een zelfgemaakte ketting. Verf 18 kleinere en 3 grotere houten kralen. Verf ze 2 keer en rijg ze aan de ketting als ze droog zijn. Hang de ketting aan de muur en maak er een lijst omheen met masking tape, op die manier wordt het een kunstwerkje aan de wand.3 opmerkingen: