3.9.14

Recycle tuin gereedschap

Mijn eerste post na een oh zo mooi verlof dat ik heb gehad met mijn dochter Romijn. De eerste zelfmaak-producties voor de tijdschriften zitten er alweer op en nu is het tijd voor mijn blog, zoals beloofd....

Een paar weken geleden kwam deze productie uit in de Home&Garden. Het is nog een beetje zomer, dus het kan nog net. Soms ligt het al jaren achter in de schuur, werkeloos en roestig tuingereedschap. Laat de harken, gieters en schoppen weer opvallen. Een beetje mooier gemaakt en met een nieuwe functie in de tuin. Styling by me voor Home & Garden. Kijk voor de werkbeschrijving onder aan deze post.

♥ Stijlbloem

Gedipt & gepimpt
De stelen en handvaten van dit oude tuingereedschap zijn ‘gedipt’ in verf en opgehangen aan een leuke kapstok. Het pimpen is simpel: zet een streepje tot waar je wilt verven en verf dat gedeelte in een mooie kleur. (Pink ground, Cooking Apple, Teresa’s green van Farrow & Ball)

Schep wordt vogel-veranda
Een oude schep geef je makkelijk een nieuwe functie als vogelhuis-standaard. Gebruik een oud huisje (of koop een eenvoudig exemplaar) en verf het in een frisse kleur, inclusief het bovenste deel van de steel. Bevestig het huisje met twee hoekprofielen en met twee schroeven van bovenaf op het handvat van de schep.

Uniek rekje
Kijk, hoe goed een oude hark nog is om te toveren in een rekje voor tuingereedschap: de oude generatie draagt de nieuwe!

Groene pruikjes
Oud tuingereedschap voor mooie mosplantjes. Vul een mandje met vetplantjes en prik voorzichtig op de hark. Werk af met mos en bind alles stevig vast met touw.

Heb je geen oude spullen in de schuur? Oud tuingereedschap kun je vinden op rommelmarkten of via Marktplaats. Het gereedschap dat ik heb gebruikt stond deels bij mij in het schuurtje en komt van Atelier Authentique.

M.m.v. Intratuin, Loods5, deWiltfang, Klevering, Dacks, Home & Garden plants, Atelier Authentique.

Fotografie: Rolinda Windhorst
1 opmerking: