6.4.15

Leve de lente

Ik heb lentekriebels en zin om bloemen in huis te halen. Ik word zo blij van een mooie bos bloemen. Het liefst zelf gekocht bij mijn favoriete bloemenzaak Jasmijn bloembinders in Haarlem, omdat ik dan bloem voor bloem kan kiezen welke ik het allermooiste vind. 

1. Lente dubbelportret
Wat is niet mooier dan een dubbelportret maken van een bloemstilleven op doek en in het echt. Ik heb dit bloemstilleven zelf gefotografeerd en op canvas laten printen. Ik heb dezelfde setting ernaast gezet voor een bijzonder dubbelportret van bloemen. (Droste-effect)

De foto maken: het is niet moeilijk. Kies een mooie ondergrond van papier en een geschilderde achtergrond. Door de beschilderde achtergrond van canvas lijkt de afbeelding op een echt schilderij. Voor de foto moet je ervoor zorgen dat je maar van 1 kant licht krijgt en geen direct zonlicht in beeld komt. (op het Noorden). 

Tip: Er zit een groot verschil in kwaliteit van prints op canvas. Veel sites comprimeren de beelden waardoor de resolutie uiteindelijk minder wordt en de afbeelding niet zo scherp is als deze hoort te zijn. Ik heb de canvas laten printen bij Profotonet.nl, zij maken schitterende professionele afdrukken. 


Het beeld wat ik fotografeerde voor het canvasdoek is hier gratis te downloaden. 
2. Kruidenvaasjes
Lente in de keuken. Maak een wandje vrij voor een verzameling glazen vaasjes, aan een touwtje en aan knijpers. Kruiden doen het ook prima in een vaasje en ze zijn zo te gebruiken. Ik heb kleine labels aan de vaasjes gehangen. De knijpervaasjes zijn van Vlinder&Vogel. 


3. Lente vitrinekastje
Haal de tuin in huis met dit lente vitrinekastje, gevuld met tuinierspulletjes. Zet het kastje op een warme plek in de zon en kweek stekjes in het kastje. Maak zelf zaadzakjes, met zaadjes uit eigen tuin, dat is hartstikke leuk om kado te geven. Je kunt zelfs je eigen zaadjes huisstijl maken, verschillende envelopjes, zaadzakjes en labels.

Zaadzakjes: open een word document, plak in het midden een foto van de plant, mooi beeld kun je vinden met de zoekfunctie op Pinterest. Zet er een tekst bij en print uit op cremekleurig dikker briefpapier. Snijd met een stanleymes op de gewenste maat. Vouw dubbel en houdt rekening met een kleine overlap aan de bovenkant. Plak er een pergamijn (transparant) envelopje in, doe de zaadjes erin bind er een touwtje omheen.4. Bloemsilhouettes
De bloemenzak maar in een andere vorm. Als een gereedschapbord, maar dan voor bloemen. 

Knip een stuk stof op maat, naai een zoom rondom. Vouw de onderkant dubbel, zodat er een zak ontstaat en naai deze vast. Teken met potlood de silhouetten (zie download hieronder) en naai er vervolgens met donkergroen garen overheen. Het mag ook een paar keer dubbel en het mag rommelig, dat is juist mooi. Verdeel de zak in 4-en en zet vast met een stiksteek, teken dan de reageerbuisjes af op de stof en maak gleufjes voor de buisjes, zodat ze vast blijven zitten en je ze met water kunt vullen.De bloemtekeningen voor de bloemenzak zijn hier te downloaden in 2 delen, deel 1deel 2

5. Corsage voor je vaas
Knip een bloem uit behang en plak deze op een vaas. Hang de vaas met de corsage voor het bloemenbehang voor een leuk effect.


6. Bloemenfeest
Zelf bloemen maken van crepepapier. 

Op de site van Martha Stewart vind je free printable pdf templates met de mallen van verschillende bloemblaadjes. Uitprinten en uitknippen en je kunt heel veel verschillende bloemen heel makkelijk maken. Voor de bevestiging van de bloemen heb ik maskingtape gebruikt en papierlijm voor de afwerking. Het enige wat je nog nodig hebt, is ijzerdraad. 

Knip de bloemen altijd in de lengte van het crepepapier, op die manier kun je crepepapier oprekken. Het papier laat zich goed vormen tot een echt bloemblaadje.Veel lentemaakplezier! Stijlbloem

Styling: Fleur Spronk
Assistent styling: Nadine Walter
Fotografie: Rolinda Windhorst
m.m.v. Jasmijn bloembinders 

4 opmerkingen:

 1. De op stof geprinte foto, is dat met een laserprojectie of strijk je de geprinte foto door?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke idee├źn! Vooral dat vitrinekastje ga ik thuis eens proberen, misschien dat de katten dan eindelijk mijn planten met rust laten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die laatste foto, ziet er erg leuk en apart uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig bedacht! Ziet er echt heel leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen